PLANERING    ›    BYGGARBETE    ›    BYGGBESIKTNING    ›    URSPRUNGSKONTROLL    ›    MER BYGGARBETE    ›    SLUTBESIKTNING    ›    BULLERPROV    ›    REGISTRERINGSBESIKTNING

Slutbesiktning

Vid slutbesiktningen ska fordonet vara ”klart”, i samma skick som när det ska registreringsbesiktas.

Fordonet skall, om möjligt, vara vägt fram / bak / totalt. De flesta SFRO-besiktningsmän har tillgång till våg och kan hjälpa dig.

- Fram och bakvagnsinställning skall vara klart.

- Glöm inte att ha rätt lufttryck i däcken och se till att det finns tillräckligt med drivmedel för en ordentlig provkörning.

- Kontrollera att alla delar är ordentligt fastmonterade.

Vid slutbesiktningen kontrolleras eventuella anmärkningar från byggbesiktningen, och de delar som inte var klara då. Helheten, slutmontering och allmänt utförande är också saker vi går igenom. Slutbesiktningen avslutas med provkörning, som innehåller manöverprov och bromsprov. SFRO har en försäkring som täcker både fordonet och SFROs besiktningsman under provkörningen. Ditt fordon behöver alltså inte ha en annan, giltig, trafikförsäkring.

Efter slutbesiktningen får du ett protokoll. Om det finns några anmärkningar, så kan de kontrolleras av besiktningsorganet vid registreringsbesiktningen – förutsatt att det är enklare saker. Mer avancerade fel, till exempel problem med bromsarna, måste kontrolleras av SFRO när de är åtgärdade. Den efterkontrollen ingår i vår besiktningsavgift.
När fordonet är godkänt vid slutbesiktningen, skickas det på intern kvalitetskontroll inom SFRO – när den är klar, får du ett underlag för registreringsbesiktng/enskilt godkännande hemskickat. Det behöver du ha med dig, i original, till besiktningsorganet.

document

 

Gå till nästa momentpil right

Aktuellt från SFRO

Köp Bygghandboken Online
2018-01-16

Det är nu möjligt att köpa SFRO:s nya bygghandbok online här på vår nya hemsida. Du kan välja [ ... ]

Läs mer...
Ny hemsida
2018-01-16

Från och med idag har vi publicerat vår nya hemsida där vi framförallt har röjt i informationen [ ... ]

Läs mer...
Avgasnivån Euro 4
2017-01-02

Flera kunder har kontaktat SFRO med anledning av Transportstyrelsens information om att MC som tas i [ ... ]

Läs mer...