Uppdateringar boken

2022-03-19

Ny upplaga av SFRO:s Nya Bygghandbok (2.0)

Nu säljer vi SFRO:s nya Bygghandbok 2.0 online. Boken är rykande färsk, direkt från tryckeriet och helt omarbetad med nya avsnitt om bestämmelser, motorstyrning och elkonvertering!

Den uppdaterade 2.0-versionen presenterades på Elmia-mässan Bilsport Performance Custom Motor Show i påsk (15:e till 18:e april 2022) och börjar nu säljas här på hemsidan. Välkommen att beställa online, längre ned på sidan.

 


2018-05-23

Utdrag regler för bil 2018

När SFRO tog fram nya bygghandboken under 2005-2010 arbetade Transportstyrelsen samtidigt på nya regler för amatörbyggd och ombyggd bil. Av olika anledningar blev reglerna inte beslutade och det har också varit svårt att få besked om när de kommer. Därför har bygghandboken till viss del förklarat regler som inte gäller.

Nu - 2018 - har SFRO insett att de nya reglerna inte kommer inom överskådlig tid. Därför har vi tagit fram detta utdrag, som beskriver de formella föreskrifterna för bil. Vi har också uppdaterat kapitlet om E85 eftersom tolkningarna där ändrats sedan bygghandboken skrevs.

Det här utdraget ska läsas tillsammans med hela bygghandboken, eftersom boken ger mycket fler tips och råd om hur du gör för att bygga en bil som inte bara uppfyller kraven, utan också en bil som blir en riktigt bra bil.

Tills vidare är utdraget tillgängligt utan kostnad för dig som byggare. Det kommer senare att infogas i en uppdaterad bygghandbok, men det sker lite senare eftersom en del andra ändringar (bland annat hos Transportstyrelsen, igen!) behöver genomföras först.


2012-04-21

Andra uppdateringen SFRO:s bygghandbok

Nu kommer de andra omgången justeringarna i SFROs nya bygghandbok.

De ändrade sidorna finns tillgängliga att ladda ned härifrån, i pdf-format. Du kan skriva ut dem och klistra in de rättade sidorna i din egen bygghandbok.

Din röda bok är up do date om du använder dessa ändringar!

 


2012-04-14

Tillägg till SFRO:s bygghandbok

Här är ett tillägg till bygghandboken, som kommer att vara med i boken i kommande utgåvor. Den handlar om säkerhet i amatörbyggda elfordon.2010-04-30

Första uppdateringen SFRO:s bygghandbok

Nu kommer de första justeringarna i SFROs nya bygghandbok. Någon skiss har förtydligats, en del rekommendationer har beskrivits bättre och reglerna om chassinummer har ändrats (som vi tidigare berättat om på hemsidan).

De ändrade sidorna finns tillgängliga att ladda ned härifrån, i pdf-format. Du kan skriva ut dem och klistra in de rättade sidorna i din egen bygghandbok.

SFRO kommer att fortsätta att lägga ut justeringar på detta sätt. Om några år är det dags för nytryck av boken och då kommer alla ändringar att föras in. Då är det också dags för dig att köpa en ny bok - men tills vidare är din röda bok up do date om du använder dessa ändringar!

Köp SFRO:s Bygghandbok Online

Boken innehåller allt du behöver veta om besiktning av ändrade, ombyggda och amatörbyggda bilar och motorcyklar. Dessutom får du tillgång till gjorda erfarenheter och massor av användbara tips inför ett lyckat bygge.
Vi säljer boken med hjälp av Klarnas betaltjänst och du kan välja på att betala med kort, faktura eller på avbetalning. Kundens kostnad vid beställning av 1 st bok genom Klarna 427 + 141 kr (porto/frakt) = 568 kr. Eventuell returavgift 141 kr (beställaren står för returporto).

Aktuellt från SFRO

Viktig information från MHRF
2023-09-24

Viktig information från MHRF Hej SFRO!
br/>I somras skickade EU-kommissionen ut sitt förslag där ma [ ... ]

Läs mer...
Föreläsning om motorcykelombyggnad
2023-08-25

SFRO kommer att ha en föreläsning på Blixt& dunder i Malmö den 23/9, om hur man går tillvä [ ... ]

Läs mer...
SFRO på Gotland
2023-06-28

SFRO informationsträff SFRO kommer till Gotland den 9:e juli och vänder tillbaka till fastlandet  [ ... ]

Läs mer...