Uppdateringar boken

2018-05-23

Utdrag regler för bil 2018

När SFRO tog fram nya bygghandboken under 2005-2010 arbetade Transportstyrelsen samtidigt på nya regler för amatörbyggd och ombyggd bil. Av olika anledningar blev reglerna inte beslutade och det har också varit svårt att få besked om när de kommer. Därför har bygghandboken till viss del förklarat regler som inte gäller.

Nu - 2018 - har SFRO insett att de nya reglerna inte kommer inom överskådlig tid. Därför har vi tagit fram detta utdrag, som beskriver de formella föreskrifterna för bil. Vi har också uppdaterat kapitlet om E85 eftersom tolkningarna där ändrats sedan bygghandboken skrevs.

Det här utdraget ska läsas tillsammans med hela bygghandboken, eftersom boken ger mycket fler tips och råd om hur du gör för att bygga en bil som inte bara uppfyller kraven, utan också en bil som blir en riktigt bra bil.

Tills vidare är utdraget tillgängligt utan kostnad för dig som byggare. Det kommer senare att infogas i en uppdaterad bygghandbok, men det sker lite senare eftersom en del andra ändringar (bland annat hos Transportstyrelsen, igen!) behöver genomföras först.

Varsågod att ladda hem >>


2012-04-21

Andra uppdateringen SFRO:s bygghandbok

Nu kommer de andra omgången justeringarna i SFROs nya bygghandbok.

De ändrade sidorna finns tillgängliga att ladda ned härifrån, i pdf-format. Du kan skriva ut dem och klistra in de rättade sidorna i din egen bygghandbok.

Din röda bok är up do date om du använder dessa ändringar!

Ändringar 1.2 bilar >>

Ändringar 1.2 MC >>

 


2012-04-14

Tillägg till SFRO:s bygghandbok

Här är ett tillägg till bygghandboken, som kommer att vara med i boken i kommande utgåvor. Den handlar om säkerhet i amatörbyggda elfordon.

Varsågod att ladda hem >>2010-04-30

Första uppdateringen SFRO:s bygghandbok

Nu kommer de första justeringarna i SFROs nya bygghandbok. Någon skiss har förtydligats, en del rekommendationer har beskrivits bättre och reglerna om chassinummer har ändrats (som vi tidigare berättat om på hemsidan).

De ändrade sidorna finns tillgängliga att ladda ned härifrån, i pdf-format. Du kan skriva ut dem och klistra in de rättade sidorna i din egen bygghandbok.

SFRO kommer att fortsätta att lägga ut justeringar på detta sätt. Om några år är det dags för nytryck av boken och då kommer alla ändringar att föras in. Då är det också dags för dig att köpa en ny bok - men tills vidare är din röda bok up do date om du använder dessa ändringar!

Ändringar bilar >>

Ändringar MC >>

 

 

Köp SFRO:s Bygghandbok Online

Boken innehåller allt du behöver veta om besiktning av ändrade, ombyggda och amatörbyggda bilar och motorcyklar. Dessutom får du tillgång till gjorda erfarenheter och massor av användbara tips inför ett lyckat bygge.
Vi säljer boken med hjälp av Klarnas betaltjänst och du kan välja på att betala med kort, faktura eller på avbetalning. Kundens kostnad vid beställning av 1 st bok genom Klarna 427 + 141 kr (porto/frakt) = 568 kr. Eventuell returavgift 141 kr (beställaren står för returporto).

Varukorg SFRO:s bokaffär

Kundvagnen är tom

Aktuellt från SFRO

Full fart hos SFRO igen
2021-03-21

SFRO besiktar återigen i stort sett samma omfattning som före Covid. Varje besiktningsman kan dock [ ... ]

Läs mer...
SFRO & Covid-19 uppdatering
2021-01-05

Varje besiktningsman besiktigar, sedan en tid, utifrån sina egna förutsättningar. Så är du i be [ ... ]

Läs mer...
SFRO och covid-19
2020-03-19

SFRO pausar besiktningsarbetet
Med anledning av covid-19 (Coronavirus) har SFROs styrelse kommit fr [ ... ]

Läs mer...