PLANERING    ›    BYGGARBETE    ›    BYGGBESIKTNING    ›    URSPRUNGSKONTROLL    ›    MER BYGGARBETE    ›    SLUTBESIKTNING    ›    BULLERPROV    ›    REGISTRERINGSBESIKTNING

Slutbesiktning

Vid slutbesiktningen ska fordonet vara ”klart”, i samma skick som när det ska registreringsbesiktas.

Fordonet skall, om möjligt, vara vägt fram / bak / totalt. De flesta SFRO-besiktningsmän har tillgång till våg och kan hjälpa dig.

- Fram och bakvagnsinställning skall vara klart.

- Glöm inte att ha rätt lufttryck i däcken och se till att det finns tillräckligt med drivmedel för en ordentlig provkörning.

- Kontrollera att alla delar är ordentligt fastmonterade.

Vid slutbesiktningen kontrolleras eventuella anmärkningar från byggbesiktningen, och de delar som inte var klara då. Helheten, slutmontering och allmänt utförande är också saker vi går igenom. Slutbesiktningen avslutas med provkörning, som innehåller manöverprov och bromsprov. SFRO har en försäkring som täcker både fordonet och SFROs besiktningsman under provkörningen. Ditt fordon behöver alltså inte ha en annan, giltig, trafikförsäkring.

Efter slutbesiktningen får du ett protokoll. Om det finns några anmärkningar, så kan de kontrolleras av besiktningsorganet vid registreringsbesiktningen – förutsatt att det är enklare saker. Mer avancerade fel, till exempel problem med bromsarna, måste kontrolleras av SFRO när de är åtgärdade. Den efterkontrollen ingår i vår besiktningsavgift.
När fordonet är godkänt vid slutbesiktningen, skickas det på intern kvalitetskontroll inom SFRO – när den är klar, får du ett underlag för registreringsbesiktng/enskilt godkännande hemskickat. Det behöver du ha med dig, i original, till besiktningsorganet.

document

 

Gå till nästa moment pil right

Aktuellt från SFRO

Viktig information från MHRF
2023-09-24

Viktig information från MHRF Hej SFRO!
br/>I somras skickade EU-kommissionen ut sitt förslag där ma [ ... ]

Läs mer...
Föreläsning om motorcykelombyggnad
2023-08-25

SFRO kommer att ha en föreläsning på Blixt& dunder i Malmö den 23/9, om hur man går tillvä [ ... ]

Läs mer...
SFRO på Gotland
2023-06-28

SFRO informationsträff SFRO kommer till Gotland den 9:e juli och vänder tillbaka till fastlandet  [ ... ]

Läs mer...