Viktig info till byggare

SFRO hjälper dig gärna med frågor som rör ombyggt och amatörbyggt fordon, kopplat till att du planerar eller arbetar med ett bygge som vi ska besikta. Frågor som inte rör vårt åtagande (som dragkrokar, belysningskrav, A-traktorer, motorbyten i annat än ombyggt fordon, mopeder (både import och ändringar), breddningskit mm.) har vi svårt att svara på eftersom vi helt enkelt inte har mandat för det. Självklart kan vi inte heller svara för fordon som du inte tänkt besikta hos oss.

Vi kan svara på frågor kopplade till vårt arbetsområde, dvs frågor som rör amatör- och ombyggdafordon. Sök i första hand svar på din fråga om amatörbyggt eller ombyggt fordon på vår hemsida, men hittar du den inte där så ringer (eller mejlar) du din SFRO man som är närmast dig. Det är honom du kommer att ha kontakt med under din byggtid. Frågor som rör annat än amatör- och ombyggda fordon hänvisas till;


- Transportstyrelsens kundtjänst för fordonsfrågor (sök på www.transportstyrelsen.se)
- De olika besiktningsorganens kundtjänster (sök på deras respektive hemsidor)

På kartan till vänster ser du var i Sverige det finns besiktningsmän. Klicka på ett kartnål nära dig så får du reda på namn, telefon och e-postadress på den person som finns närmast. Du kan även zooma in och skriva ut samt hämta en vägbeskrivning.

Karta med besiktningsmän kan också hämtas som pdf, här >>